Sałatka, która może być podana na śniadanie, kolacje czy mały poczęstunek dla gości. Może stanowić również przekąskę przed daniem głównym. W Święta Wielkanocne będzie wybitnie smakować podana ze śledziem, w towarzystwie pieczonej białej kiełbasy lub z tradycyjnym schabowym 😊
Składniki:
-2 jaja ugotowane na twardo
-duży por
-1 średniej wielkości ziemniak
- łyżka majonezu
-pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry
-łyżka majonezu
-sól, pieprz
Nieobranego ziemniaka ugotować do miękkości, przelać lodowata wodą i obrać. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Białą część pora pokroić w cienkie krążki, przelać wrzątkiem na sitku, wystudzić.
Ziemniaka i jajka pokroić w grubszą kostkę, dodać por, majonez, curry, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce przed podaniem.
Witam Cię serdecznie 🖐😊
OdpowiedzUsuńBardzo wspaniała sałatka. Pożywna, prosta do przygotowania, a co najważniejsze, że jest różnokolorowa. I to jest najważniejsze w tym!
Twoje przepisy są niesamowicie ciekawe, ale również wart wypróbowania.
Pozdrawiam Cię cieplutko i ściskam Cię mocno 😊🤗💖
Cieszę się bardzo,że na Ciebie trafiłam.Piękne i smaczne jedzenie
OdpowiedzUsuń