Pomidor...w tym warzywie jestem dosłownie zakochana Zajadam się nim całe lato, przyrządzając na mnóstwo sposobów Dziś prezentuje Wam niezwykle szybką przystawkę/przekąskę. Jakiś czas temu dostałam w prezencie pyszny kozi serek prosto z Bieszczad. Smakiem przypomina do złudzenia grecki ser feta. Świetnie się kruszy, jest dość słony i zatopiony w oleju z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Idealnie komponuje się w różnych sałatkach. Jak widać na zdjęciu niewiele go już zostało Wykorzystałam go dziś do pomidorowej przekąski. Malinowe pomidory i niedużą białą paprykę, pokroiłam w kosteczkę, pokruszyłam na nie kozi serek, dodałam 4 czarne oliwki pokrojone w cienkie krążki, posypałam świeżym tymiankiem i polałam aromatycznym olejem z koziego serka. Miałam dylemat czy dodać tymianek czy bazylię Jedno i drugie zioło bardzo lubię, więc posypałam tymiankiem, a udekorowałam bazylią, którą ostatecznie również zjadłam Do takiej pomidorowej przekąski świetnie pasują czosnkowe grzanki Jak będziecie odwiedzać piękne Bieszczady koniecznie wstąpcie do Bóbrki po pyszny kozi serek, polecam :)
Wspaniała i kolorowa, a zarazem zdrowa sałatka warzywna. Wspaniały dodatek do wielu dań zasadniczych, w szczególności dobra na różne okazje okolicznościowe 👍🙂
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i od serca 🤗🥰💖
Patryk