Szukaj na tym blogu

czwartek, 16 lutego 2023

Jajka faszerowane kremem z sardynek

Jajka proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na Wielkanocnym stole, polecam :) 


 

Składniki:

-puszka sardynek w oleju 110 g

-3 jajka ugotowane na twardo

-pieprz

-dodatki : marynowana papryka, kukurydza, szczypiorek, ulubione kiełki  

Jajka przepołowić, wydrążyć delikatnie zółtka.

Za pomocą blendera zmiksować sardynki, wraz z olejem i żółtkami. 

Za pomocą szprycy napełnić połówki białek kremem sardynkowym. 

Jajka ułożyć na salaterce, przybrać każdą połówkę pokrojoną w kostkę papryką, kukurydzą, kiełkami ( u mnie kapusty czerwonej ) i szczypiorkiem.  

 


 

2 komentarze: