Jajka proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na Wielkanocnym stole, polecam :)
Składniki:
-puszka sardynek w oleju 110 g
-3 jajka ugotowane na twardo
-pieprz
-dodatki : marynowana papryka, kukurydza, szczypiorek, ulubione kiełki
Jajka przepołowić, wydrążyć delikatnie zółtka.
Za pomocą blendera zmiksować sardynki, wraz z olejem i żółtkami.
Za pomocą szprycy napełnić połówki białek kremem sardynkowym.
Jajka ułożyć na salaterce, przybrać każdą połówkę pokrojoną w kostkę papryką, kukurydzą, kiełkami ( u mnie kapusty czerwonej ) i szczypiorkiem.
Pyszny pomysł, uwielbiam pasty rybne :)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam, pozdrawiam :)
Usuń