Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty 😊 Wystarczy posmarować nimi kromkę dobrego chleba i nic więcej nie potrzeba. Można również wzbogacić taką kromkę o ulubione dodatki. Pasta jajeczna jest uniwersalna. Tutaj bogactwo dodatków jest szerokie: kiszony ogórek, marynowana czy świeża papryka, pomidor czy po prostu keczup lub musztarda francuska. Dobór zostawiam Waszym kubkom smakowym 😉
Składniki:
-4 jajka ugotowane na twardo
-60 g cebuli białej
-60 g miękkiego masła
-sól, pieprz
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, przelać wrzątkiem na sitku, odstawić do wystudzenia.
Jajka obrać, zetrzeć na tarce.
Połączyć składniki z miękkim masłem i zmiksować na gładką masę za pomocą blendera.
Do smaku dodać soli i pieprzu świeżo mielonego.
Rada: pasta będzie dobrze rozsmarowywać się na chlebie jeżeli kilka minut wcześniej wyciągniecie ją z lodówki i nabierze temperatury pokojowej.
Wspaniała pasta. Uwielbiam pasty jajeczne do kanapek. Od czasu do czasu je także robię. Wspaniały dodatek do kanapki 😋👌
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko 🙋♂️🤍🤍
Patryk
Ja jestem miłośniczką past. Świetnie urozmaicają menu wszelkich imprez domowych. Kanapki z pastami znikają ze stołu w mgnieniu oka :) Dziękuję za miły komentarz :)
Usuńsmaczna super Gosiu . Pozdrawiam Aldona
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
Usuń