Kolejne pyszne smarowidło 😋Tym razem z sera żółtego, z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Takie pasty sprawdzają się zarówno na śniadanie czy kolacje, ale równie dobrze będą się prezentować na imprezowym stole. Niedługo ostatki, więc może warto pomyśleć o rożnych pastach, które doskonale urozmaicą imprezowe menu, polecam 😊
Składniki:
-200g sera gouda
-2 ząbki czosnku
-3 gałązki natki pietruszki
-2 łyżki ( o poj. 15 ml ) majonezu
Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez.
Za pomocą blendera zmiksować składniki na gładka masę.
Pietruszkę wraz z łodyżkami drobno posiekać i zmiażdżyć nożem lub w moździerzu, dodać do pasty i dokładnie wymieszać.
Odstawić na godzinę przed podaniem w celu zintegrowania się smaków.
Świetny pomysł na urozmaicenie kanapek :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty do kanapek, a serową w szczególności. Twoja pasta wygląda znakomicie. Twój blog zawiera masę wspaniałych przepisów, których warto wypróbować. Inspirujesz ludzi do kreatywnego gotowania 🙂👍
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i ściskam mocno 🙋♂️❤
Patryk
Takie komentarze motywują i inspirują do dalszego gotowania i dzielenia się ciekawymi przepisami, dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuń👦🤲💖
Usuń