Taki dip można wykorzystać jako dodatek do kotletów mielonych, schabowych czy pieczeni. Może również stanowić samodzielne danie podane np. z grzanką lub spakowane w pudełko i zabrane do pracy. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu i ma fajnie orzeźwiający smak. Polecam 😊
Składniki:
-jogurt grecki 200 g
- pomidory mięsiste słodkie 400 g
-cebula biała sałatkowa 50 g
-posiekana świeża kolendra 1 łyżka
-sól, pieprz do smaku
-szczypta cukru
-posiekany szczypiorek
Umyte pomidory pokroić w drobną kostkę, odrzucić twarde gniazda nasienne.
Cebulę również drobno posiekać.
Wymieszać pomidory, cebulę i kolendrę z jogurtem, dodać sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Dip podawać posypany świeżym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz