Pyszna jesienna sałatka. Polecam rozkoszować się jej smakiem np. w ogrodzie w tak piękny dzień jak dzisiaj 😊
Składniki:
-mała główka kalafiora
-po pół papryki czerwonej i zielonej
-pół główki cebuli sałatkowej
-1 pomidor malinowy
-100 g gotowanej piersi z indyka
-sos sałatkowy grecki
-jedna łyżka majonezu
-sól, pieprz do smaku
-garść posiekanej natki pietruszki
Różyczki kalafiora gotujemy krótko ( 2-3 minuty ), odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Pomidor sparzyć i obrać ze skórki.
Papryki, cebulę, pomidor i wędlinę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z drobnymi różyczkami kalafiora i natką pietruszki.
Sos rozrabiamy z dwiema łyżkami wody, łyżeczką cukru i majonezem. Polewamy warzywa i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Zamiast gotowego sosu można użyć domowego sosu winegret
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz