Delikatna, szybka w przygotowaniu pasta z awokado, z dodatkiem jajka i rzodkiewki to świetne smarowidło na kanapki. Podana z domowym chlebem i ulubionymi dodatkami smakuje wybornie zarówno na śniadanie jak i na kolacje, polecam :)
Składniki:
-jajko ugotowane na twardo 60 g
- 1-2 awokado 240 g
-rzodkiewka 40 g
-sok z cytryny 2 g
-cukier (szczypta)1 g
-szczypiorek 10 g
-sól, pieprz do smaku
Jajko, obrane awokado i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o małych
oczkach, dodać cytrynę, cukier, sól, pieprz, rozgniatać łyżką na gładką masę,
wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać.
Podawać z kromką dobrego chleba i ulubionymi dodatkami.
fantastyczna coś dla mnie dzięki za przepis. Pozdrawiam Aldona
OdpowiedzUsuńPolecam i dziękuje za odwiedziny :)
OdpowiedzUsuń