Szukaj na tym blogu

środa, 15 stycznia 2020

Wiosenna pasta z awokado




Delikatna, szybka w przygotowaniu pasta z awokado, z dodatkiem jajka i rzodkiewki to świetne smarowidło na kanapki. Podana z domowym chlebem i ulubionymi dodatkami smakuje wybornie zarówno na śniadanie jak i na kolacje, polecam :) 
 
 

 
 

 
 
 





Składniki:
-jajko ugotowane na twardo 60 g
- 1-2 awokado 240 g
-rzodkiewka 40 g
-sok z cytryny 2 g
-cukier (szczypta)1 g
-szczypiorek 10 g
-sól, pieprz do smaku 



Jajko, obrane awokado i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać cytrynę, cukier, sól, pieprz, rozgniatać łyżką na gładką masę,  wsypać posiekany szczypiorek, wymieszać.
Podawać z kromką dobrego chleba i ulubionymi dodatkami.

2 komentarze:

  1. fantastyczna coś dla mnie dzięki za przepis. Pozdrawiam Aldona

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam i dziękuje za odwiedziny :)

    OdpowiedzUsuń