Świetna, delikatna przekąska, w sam raz na nadchodzącą wiosnę. Chrupiąca i bardzo aromatyczna :)
Składniki:
- 2 ogórki sałatkowe
-1 czerwona papryka słodka
-pomidory suszone w oleju ziołowym 50 g
-oliwki zielone 20 g
-30 g selera konserwowego ( waga po odsączeniu )
-1 łyżka posiekanego koperku-30 g selera konserwowego ( waga po odsączeniu )
-rzeżucha lub dowolne kiełki
sos:
-2 łyżki oleju z pomidorów
-1 łyżka soku z cytryny
-szczypta cukru, soli i pieprzu
Do miseczki wlać olej, mieszając dodawać po kropli soku z cytryny, następnie dodać cukru, soli, pieprzu.
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, a później na kawałki o długości 5-6 cm. Wydrążyć gniazda nasienne.
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, wymieszać z koperkiem i sosem. Farszem wypełnić łódeczki ogórka, posypać wierzch świeżą rzeżuchą lub ulubionymi kiełkami.
sos:
-2 łyżki oleju z pomidorów
-1 łyżka soku z cytryny
-szczypta cukru, soli i pieprzu
Do miseczki wlać olej, mieszając dodawać po kropli soku z cytryny, następnie dodać cukru, soli, pieprzu.
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół, a później na kawałki o długości 5-6 cm. Wydrążyć gniazda nasienne.
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, wymieszać z koperkiem i sosem. Farszem wypełnić łódeczki ogórka, posypać wierzch świeżą rzeżuchą lub ulubionymi kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz