Składniki:
-2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
-5 jaj ugotowanych na twardo
-5 łodyg selera seler naciowego ( 330 g )
-5 ogórków konserwowych ( 230 g )
-200 g kiełbasy szynkowej
-duży pęczek rzodkiewek ( 400 g )
-szczypiorek posiekany 300 g
-majonez 400 ml
-ostry keczup 250 g
Wszystkie składniki sałatki pokroić w drobną kostkę.
W szklanej salaterce układać warstwami: połowę jaj, 1/3 ryżu-posmarować warstwą majonezu, następnie wyłożyć szynkę - polać warstwą keczupu, połowę pozostałego ryżu - polać warstwą majonezu, seler, ogórki - polać warstwą keczupu, resztę ryżu - polać warstwą majonezu, pozostałe jaja, szczypiorek - polać warstwa keczupu, na końcu rzodkiewkę ułożyć rzodkiewkę.
Udekorować kwiatami szczypiorku, ćwiartkami jajka i listkami selera.
Udekorować kwiatami szczypiorku, ćwiartkami jajka i listkami selera.
Pyszna propozycja!
OdpowiedzUsuń