Składniki:
-kilka ziemniaków ( u mnie to było 700 g )
-400 g swojskiej kiełbasy
-ogórki konserwowe ( 450 g )
-2 ząbki czosnku
-posiekany koperek
-sól, pieprz do smaku
Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok. 20 min. Studzimy i obieramy. Kiełbasę, ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę. Dolewamy 1/3 szklanki zalewy z ogórków, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek, posiekany koperek, skrapiamy olejem, solimy delikatnie i pieprzymy. Wszystko mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę. W tym czasie składniki się zintegrują smakowo i kosztujemy. Jeżeli sałatka wydaje się nam za mdła można dolać jeszcze zalewy z ogórków lub skropić delikatnie octem. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego 😊
Świetna ;-D
OdpowiedzUsuń