Szukaj na tym blogu

sobota, 12 stycznia 2019

Akcja: Śledziowe wariacje

                                                                                                                     Śledziowe wariacje
Z miłości do śledzia zapraszam wszystkich do udziału w mojej kolejnej akcji :) 
Polacy bowiem od wieków kochają śledzie. W czasie ważniejszych dorocznych świąt ryb tych nie może zabraknąć na naszych stołach. Są obowiązkową tradycyjną pozycją menu. 
Śledzik w oleju z cebulką jest chyba najbardziej popularny, prym wiodą również rolmopsy, a później sałatki. Z ryby tej można zrobić również dania gorące, przekąski, przyrządzić farsz do warzyw, kulebiaków lub pasztecików. 
Mamy okres karnawału i śledzik będzie gościł na imprezowych stołach. Pokażcie rożne oblicze tej ryby: na zimno, na gorąco, w occie, w oleju, w winie, w sosach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz