Składniki:
-opakowanie sałatkowego pstrąga tęczowego
-garść rukoli
-po 1/4 papryki żółtej i czerwonej
-3- 4 rzodkiewki
-3 pomidorki suszone w oleju
-4 zielone oliwki
-20 g sera feta
-ćwiartka cytryny
Sos balsamiczny:
-1 łyżka octu balsamicznego
-3 łyżki oliwy
-1 łyżeczka miodu
-szczypta soli
Na talerz wyłożyć rukolę, na niej pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i pomidorki, w plasterki rzodkiewkę, na wierzch pokruszyć ser feta. Obok ułożyć oliwki. Składniki sosu dobrze wymieszać i polać sałatkę. Obok wyłożyć rozdrobnionego pstrąga i skropić sokiem z cytryny. Danie można podawać solo lub z ciemnym pieczywem lub czosnkowymi grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz