Szukaj na tym blogu

środa, 28 listopada 2018

Pierś z ananasem i żurawiną



Składniki:
-2 piersi z kurczaka
-4 krążki ananasa w zalewie
-4 łyżeczki żurawiny do mięs
-4 plastry sera żółtego
-olej do podsmażenia
-sól, pieprz
Piersi dzielimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i krótko obsmażamy mięso na rumiano z obu stron. Wykładamy na żaroodporny półmisek, delikatnie solimy i pieprzymy. Na każdą pierś układamy plaster ananasa. W plastrach sera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°)  piekarnika na 10-15 minut. Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz