„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia”. – George Bernard Shaw
Szukaj na tym blogu
środa, 28 listopada 2018
Akcja: Potrawy adwentowe dawniej i dziś
Adwent to czas postów i wyrzeczeń poprzedzający nadejście Bożego Narodzenia. Odmawiamy sobie wtedy różnych przyjemności, zabaw, aby z radością wejść w nowy świąteczny okres. Dotyczy to również potraw, które stają się pośniejsze, lżej strawne i mniej słodkie.Chociaż w dzisiejszych czasach nie przywiązuje się tak dużej wagi do tradycji adwentowych, jednak pamiętamy jak to było za czasów naszej mamy czy babci. Jeżeli jesteście w posiadaniu przepisów na takie tradycyjne, stare potrawy z tego okresu podzielcie się nimi. Ocalcie je od zapomnienia. Natomiast jestem ciekawa jakie współczesne dania widzielibyście odpowiednie na czas adwentowy. Czekam na Wasze wpisy :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz