Szukaj na tym blogu

sobota, 14 kwietnia 2018

Sałatka ubrana w kokardki






Składniki: 
- 200 g makaronu kokardki
- puszka tuńczyka w oleju
-10 szt. zielonych oliwek 
- słoik (200 g ) suszonych pomidorów w oliwie
- 2-3 ogórki konserwowe
- kilka liści sałaty lodowej 
- sos winegret z dodatkiem ziół prowansalskich 
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy wraz z odsączonym tuńczykiem do wystudzonego makaronu. Sałatę rozdrabniamy rękoma  na małe kawałki, dodajemy do sałatki. Polewamy obficie sosem winegret z dodatkiem łyżki ziół prowansalskich. Dokładnie mieszamy i dekorujemy krążkami ostrej papryczki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz