poniedziałek, 7 sierpnia 2017

Patison w jajku

Wybór warzyw o tej porze roku jest imponujący! Gama kolorystyczna zachwycająca 😊 Idealna okazja, aby odpocząć od jedzenia mięsa i wędlin. Warzywa nie wymagają długiej obróbki cieplnej, co wiąże  się  z krótkim przebywaniem w kuchni 😉 Czy nie o to chodzi w gorące dni lata? A więc jedzmy warzywa, zaoszczędzimy czas i zyskamy na figurze 😊


Dzisiaj proponuję bardzo prosty sposób na przyrządzenie patisona. Potrzebujemy tylko patison pokrojony w plastry, roztrzepane jajko, olej do smażenia i dowolną mieszankę przypraw.
Każdy plaster patisona maczamy w jajku i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem.