Składniki:
-kilka pomidorków koktajlowych
-3-4 nieduże marchewki
-5 małych cebul
-garść fasolki szparagowej
-zielone gałązki selera
-kilka ziaren pieprzu kolorowego
-kilka ziaren kolendry
-kilka liści laurowych
-1 l wody przegotowanej
-1 szklanka (220 ml ) octu 10%
-1 szklanka ( 220 ml ) cukru
-1 łyżka soli
Marchewkę i fasolkę gotujemy na półtwardo. Patisony malutkie wkładamy do słoika w całości, większe przekrawamy na pół lub ćwiartki. Do słoika wsypujemy przyprawy i układamy warzywa na przemian. Składniki zalewy zagotowujemy. Wypełniamy słoik z warzywami. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania.
Marchewkę i fasolkę gotujemy na półtwardo. Patisony malutkie wkładamy do słoika w całości, większe przekrawamy na pół lub ćwiartki. Do słoika wsypujemy przyprawy i układamy warzywa na przemian. Składniki zalewy zagotowujemy. Wypełniamy słoik z warzywami. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz