Szukaj na tym blogu

niedziela, 10 marca 2024

Surówka z kiszonej kapusty

Ja zaliczam się do fanów wszelkich surówek. Bez nich nie ma dobrego obiadu! Są dla mnie ważniejsze od całej reszty na talerzu 😊 Dziś proponuje z cudownej kiszonej kapusty, z dodatkiem słodkiej papryki, dymki i rzeżuchy, polecam 😊


 

Składniki:

-dwie garście kiszonej kapusty 

-cebula dymka

-pół strąka czerwonej słodkiej papryki

-łyżka rzeżuchy

-olej rzepakowy lub słonecznikowy

- pieprz, cukier

Lekko odciśniętą kapustę poszatkować, wymieszać z pokrojoną drobno papryką i dymką, dodać rzeżuchę.

Doprawić do  smaku łyżeczką cukru, pieprzem, skropić olejem dobrej jakości, wymieszać.

Odstawić w chłodne miejsce na 15-30 minut. przed podaniem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz