Twarożek na różne sposoby to jedno z moich ulubionych śniadań. Dodatków do niego możemy zastosować mnóstwo! Najlepiej zgodnych z porami roku. Ten jest wiosenny, bo ze świeżym szczypiorkiem, pyszną, chrupiącą rzodkiewką i dodatkiem kremowej śmietanki. Ja jeszcze dodaję świeże listki tymianku, oregano i młode pędy rzodkiewki. Wy dodajcie to co lubicie :)
Składniki:
-250 g twarogu
-kilka rzodkiewek
-szczypiorek
-1-2 łyżki gęstej śmietany
- ulubione świeże zioła
-sól, pieprz do smaku
Twaróg roznieść za pomocą widelca.
Jeżeli lubicie twarożek z wyczuwalnymi grudkami to rozetrzyjcie go za pomocą łyżki.
Jeżeli o konsystencji kremowej to użyjcie blendera.
Do roztartego twarogu dodać śmietanę, starte na tarce rzodkiewki, posiekaną garść szczypiorku, świeże listki ziół (opcjonalnie), sól i pieprz do smaku.
Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na ok. 15 min.
Podawać z ulubionym pieczywem lub grzankami.
Mniam, ale to wspaniale wygląda na zdjęciu 😋👍 Uwielbiam bardzo twarożek do kanapki. Do tego warzywa i mamy wspaniałe oraz pożywne śniadanie 😋👌
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i przesyłam Tobie 🧡 ode mnie 🙂🤲💝
Patryk
Tak, to pyszne i bardzo wartościowe śniadanie :) Dziękuję i pozdrawiam :)
UsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńDziekuję za odwiedziny :)
Usuń