- 4 jajka
- 2 ogórki konserwowe (100 g )
- płaska łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki keczupu łagodnego
- szczypta ostrej papryki mielonej
- łyżeczka mąki
- łyżeczka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
-200 ml wody
-200 ml wody
W małym rondelku zagotować 150 ml wody, następnie zdjąć z ognia i wlać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i resztą zimnej wody. Dokładnie wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. Ugotowane na twardo jaja obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać zieleniną i od razu podawać z dodatkiem grzanek lub ciemnego pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz