Składniki:
-4 kromki chleba tostowego
-margaryna lub masło do posmarowania
-2 parówki z szynki
-50 ml piwa
-3 łyżki startego żółtego sera
-żółtko
-szczypta cynamonu
Piwo, ser, cynamon i żółtko zmiksować na gładki sos.
Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć na suchej, gorącej patelni na zloty kolor.
Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć na suchej, gorącej patelni na zloty kolor.
Piekarnik rozgrzać do 180°.
Parówki przekroić na pół w poprzek i wzdłuż. Ułożyć po dwie na toście, polać sosem piwnym, ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku 5 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Znakomitym dodatkiem będą pomidory i mieszanka sałat polana sosem winegret.
Znakomitym dodatkiem będą pomidory i mieszanka sałat polana sosem winegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz