Szukaj na tym blogu

czwartek, 17 stycznia 2019

Tosty na słodko

Znakomita przekąska przede wszystkim dla dzieci. Bardzo szybka w przygotowaniu, idealna na dziecięce party, ale nie tylko! Myślę, że takie słodkie śniadanie czy podwieczorek sprawdzi również w każdej grupie wiekowej, a więc chrupcie na zdrowie! 😊  



Składniki:
-4 kromki chleba tostowego
-margaryna lub masło do posmarowania
-4 plastry ananasa z puszki
-4 plastry sera żółtego
-dżem z żurawiny

Kromki chleba posmarować z dwóch stron masłem lub margaryną, obsmażyć na patelni na rumiano. W każdym plastrze sera zrobić na środku, np. za pomocą kieliszka, dziurkę.
Na każdą kromkę położyć plaster ananasa i plaster sera. Dziurki wypełnić dżemem z żurawiny. Kromki ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego do 180° piekarnika. Zapiekać do roztopienia się sera
Bądź fit na wiosnę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz