Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 12 listopada 2018

Pierogi z łososiem


Znakomite w smaku! Z powodzeniem można je podawać gościom na eleganckim przyjęciu :) 



 ciasto na pierogi


Farsz:
-400 g świeżego łososia
-1 cebula 
-50 g masła
-1 serek naturalny np. Filadelfia 
-1 łyżka posiekanego koperku 
-sól, pieprz 
-masło do polania 
Na rozgrzanej patelni szklimy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy rozdrobnionego łososia, dusimy razem 15 minut na małym ogniu. Przekładamy do miski i mieszamy z koperkiem i serkami. Solimy i pieprzymy do smaku. Łyżeczką nakładamy na ciasto i zlepiamy zgrabne pierożki. Wrzucamy na gotującą się wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Wykładamy łyżką cedzakową na talerz i polewamy roztopionym masłem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz