Składniki:
- 3 duże pieczarki
- 100 g kiełbasy krakowskiej suchej
- garść drobno pokrojonego szczypiorku
- garść posiekanej natki pietruszki
- jeden pomidor
- dwa jajka
- olej
- sól
- pieprz
Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki. Kiedy już odparuje z nich woda dodajemy również drobno pokrojoną kiełbasę. Chwile razem jeszcze podsmażamy często mieszając.
Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek i wędliny. Wsypujemy szczypiorek i pietruszkę. Dusimy wszystko razem jeszcze chwilę i wbijamy na koniec jajka. Energicznie mieszamy aż do ścięcia się jajek i uzyskana odpowiedniej konsystencji. Ja lubię takie lekko płynne. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz