Szukaj na tym blogu

niedziela, 25 marca 2018

Buraczki na rukoli

Pieczone buraczki to pyszny, bardzo uniwersalny produkt :) Można z nich wyczarować zupy krem, są świetną bazą do czerwonego barszczu, znakomicie nadają się do ćwikły z chrzanem. W połączeniu z rukolą, serem feta i dobrym sosem tworzą świetną sałatkę, która może stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do obiadu, wędlin czy pasztetów, polecam :)
 

 



Składniki:
-1 upieczony, średniej wielkości, burak
-pół opakowania rukoli
-50 g sera feta
-garść posiekanego szczypiorku
 
Upieczonego buraka pokroić w cienkie paseczki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na talerz wyłożyć rukolę, na nią  startego buraka, posypać pokruszonym serem i  szczypiorkiem.
Na koniec obficie polać sosem. 

2 komentarze: