Składniki:
-op. mrożonych krewetek ( u mnie 10 sztuk )
-2 łyżki oliwy z oliwek
-20 g masła czosnkowego ( masło + 2 ząbki czosnku + koperek lub pietruszka: zmiksować )
-bagietka do grzanek
-mix sałat
-natka pietruszki
-cytryna
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić obrane i wypatroszone z ciemnego jelita krewetki. Smażyć po minucie z każdej strony, dodać masło czosnkowe i potrząsając co chwilę patelnią, smażyć jeszcze ok. 2 minut. Skropić kilkoma kroplami soku z cytryny, lekko posolić. Wyłożyć na ogrzany półmisek. Posypać posiekaną pietruszką. W tym czasie bagietkę pokroić na cienki kromki i podsmażać na tej samej oliwie i maśle co krewetki. Gotowe grzanki układamy obok krewetek. Dodajemy sałatę skropioną cytryną i oliwą. Smacznego ☺
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz