Składniki:
-200 g szynki np. gotowanej
-30-50 g musztardy łagodnej
-50 g masła miękkiego (opcjonalnie )
-2 jajka ugotowane na twardo
-sól, pieprz do smaku
-200 g szynki np. gotowanej
-30-50 g musztardy łagodnej
-50 g masła miękkiego (opcjonalnie )
-2 jajka ugotowane na twardo
-sól, pieprz do smaku
Jajka z szynką zemleć lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Dodać miękkie masło, musztardę, sól, pieprz. Masło można w pominąć, jeżeli dajemy większą ilość musztardy. Wszystko dokładnie utrzeć do uzyskania konsystencji kremowej pasty. Jeżeli szynka jest dość słona, możemy pominąć dodawanie soli.
Podawać z pieczywem, dowolną zieleniną i warzywami.
Smacznego 😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz