„Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia”. – George Bernard Shaw
Szukaj na tym blogu
środa, 27 lipca 2016
Nadziewane pomidory na dwa sposoby
Sposób pierwszy
Składniki:
-2 pomidory
-2 duże plastry szynki białej gotowanej
-2 małe korniszony
-2 plastry żółtego sera
-szczypiorek
-łyżeczka majonezu
Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory.
Sposób drugi
Składniki:
-2 pomidory
-mała puszka tuńczyka
-1 cebula sałatkowa
-1 łyżka groszku konserwowego
-1 łyżeczka majonezu
-1 łyżeczka musztardy francuskiej
Jak poprzednio odcinamy wierzch pomidorów i wydrążamy środek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy kawałki tuńczyka, groszek i mieszamy z majonezem i musztardą. Nadziewamy pomidory.
Obie wersje można podać z czosnkowymi grzankami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz