Składniki:
-2 jajka
-1 płaska łyżka mąki pszennej razowej
-sól
- jedna mała cebula
- dwa ząbki czosnku
- trzy plasterki szynki
-koperek
-pomidor
-por
Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodać jeden plasterek szynki pokrojony w drobne paseczki, chwilę poddusić i odstawić do wystygnięcia.
Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę z białek, dodajemy żółtka, na koniec przesianą mąkę i dodajemy odrobinę soli. Mieszamy delikatnie. Dodajemy wystudzoną cebulę z czosnkiem i szynką oraz posiekany koperek. Mieszamy i wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię najlepiej o średnicy 20 cm. Kiedy spód się zetnie zmniejszamy ogień i dodajemy na wierzch pokrojoną resztę szynki, pomidor i trochę pokrojonego drobno zielonego pora.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz