Składniki:
-dwie główki młodej kapusty
-duży pojemnik śmietany 18%
-pęczek szczypiorku
-30 dag surowego boczku
-4 cienkie parówki
-sól, pieprz do smaku
W tym czasie z boczku kroimy cienkie długie paski, owijamy nimi parówki i grillujemy na patelni lub grillu elektrycznym powoli, aby tłuszcz z boczku się wytopił. Boczek ma być rumiany i chrupki.
Jeżeli zostanie nam boczku, kroimy go w kosteczkę i wysmażamy na patelni. Możemy nim omaścić gotową kapustę.
Kiedy kapusta jest miękka wlewamy do niej śmietanę wymieszaną z solą do smaku. Pamiętajmy, aby śmietana miała temperaturę pokojową. Odstawiamy garnek z kapustą z ognia, dodajemy posiekanego koperku.
Wykładamy na talerz gotową kapustę, na niej układamy gorące, chrupiące parówki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz