Szukaj na tym blogu

środa, 6 kwietnia 2016

Mięso i sosy na grilla

Kończy się  kolejny słoneczny, ciepły dzień. Zachmurzyło się i pada lekki, ciepły deszczyk. Szkoda pięknej pogody, ale deszcz jest o tej porze roku bardzo potrzebny. Właśnie zdążyliśmy z mężem posadzić przed deszczem mój nowy nabytek w postaci jałowca łuskowatego o barwie lekko niebieskiej. Nazwaliśmy go Avatarem 😉
Ale dość o ogrodnictwie wracam do moich kulinarnych przemyśleń.
Wczoraj odbyło się nasze pierwsze w tym roku rodzinne grillowanie. Nie był to jakiś ogromny grill, ale jedzenie na świeżym powietrzu smakowało po zimie znakomicie!


Były żeberka marynowane w piwie, skrzydełka w marynacie słodko-kwaśnej, szaszłyki z wołowiny,
warzywa czyli cukinia, pieczarki, papryka. Do tego dwa sosy i trzy sałatki. Przepisy są bardzo proste.
Zapraszam do grillowania :)








2 komentarze:

  1. Super otwarcie sezonu grillowego, ja czekam jeszcze na bardziej sprzyjającą pogodę i tez zaczynam :)Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń