Szukaj na tym blogu

wtorek, 20 marca 2018

Ryba pod chrupiącą kołderką

Cudownie chrupiąca i w delikatnie zielonym kolorze panierka 😋 w połączeniu z  pieczoną rybą, dała znakomity, smakowy efekt.


Składniki:
-4 filety dowolnej ryby ( u mnie sola )
kołderka 😊
-1 sucha bułka         
-garść pestek dyni 
-garść sezamu
-pęczek koperku
-3-4 różyczki brokułu
-3 żółtka
-przyprawa ziołowa do ryb
-kwaśna śmietana w razie potrzeby
Filety osuszyć ręcznikiem papierowym.
Bułkę i pestki dyni zmielić. Różyczki brokułu bardzo drobno posiekać bez trzonków. Wszystko wymieszać z posiekanym koperkiem, sezamem, przyprawą do ryb i żółtkami. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać trochę śmietany. Panierka nie powinna się rozlewać i spływać z ryby. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku, na każdym rozłożyć równomiernie przygotowana masę i zapiekać 20-25 minut w piekarniku, w temperaturze 180-200 stopni. Idealnym dodatkiem są frytki z piekarnika i dowolna surówka. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz