Tak przygotowane ziemniaczki mogą stanowić danie samodzielne lub jako dodatek do rożnych mięs albo surówek. Pięknie pachną ziołami i są niezwykle aromatyczne 😊
Ziołowa marynata:
-1 kg małych ziemniaków
-4 łyżki oliwy z oliwek
-łyżka soku z cytryny
-łyżeczka ziół prowansalskich-łyżeczka rozmarynu
-łyżeczka papryki słodkiej
-łyżeczka musztardy delikatesowej
-sól
-pieprz
Do miski wlewamy oliwę, sok z cytryny i resztę przypraw. Mieszamy dokładnie, aby składniki się połączyły. Obrane ziemniaki kroimy na ćwiartki, polewamy przygotowaną miksturą i dokładnie mieszamy. Wkładamy w foliowy rękaw do pieczenia.
Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy 50 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz