Nadaje się do dań mięsnych, ale znakomicie smakuję np. z pieczonymi ziemniakami. Jest również idealnym dodatkiem do kanapek 👌😊
Składniki:
-pół główki młodej kapusty
-kilka rzodkiewek ( 5-6 )
-1 pomidor ( u mnie malinowy )
-garść drobno pokrojonego szczypiorku
sos:
-3 łyżki oleju
-2 łyżki soku z cytryny
-2 ząbki czosnku
-1 płaska łyżeczka cukru
-1 płaska łyżeczka soli
-szczypta pieprzu
Do miseczki wlać olej i dodawać kroplami sok z cytryny cały czas mieszając, dodać cukier, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Kapustę drobno poszatkować, pomidor i rzodkiewkę pokroić w kostkę, dodać szczypiorek i wymieszać wszystko dokładnie z sosem.
Do miseczki wlać olej i dodawać kroplami sok z cytryny cały czas mieszając, dodać cukier, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Kapustę drobno poszatkować, pomidor i rzodkiewkę pokroić w kostkę, dodać szczypiorek i wymieszać wszystko dokładnie z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz