Świetna przekąska! Zarówno w domu, np. na kolację, jak i na imprezę. Wyrazista, lekko pikantna, kolorowa i pyszna. Polecam 😊
Składniki:
-puszka wędzonych szprotek w oleju
-po 1/3 papryki czerwonej i żółtej
-mała cebula
-kilka rzodkiewek
-2-3 małe korniszony
-łyżka posiekanego koperku/szczypiorku/pietruszki
-kilka kropel octu lub soku z cytryny
-do smaku: maggi, pieprz, sól
Szprotki odsączyć z oleju, rozgnieść w misce widelcem.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć wrzątkiem na sitku. Odstawić do wystygnięcia.
Papryki, korniszony i rzodkiewkę również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko z rybą i zieleniną.
Skropić delikatnie octem lub sokiem z cytryny, dodać kilka kropel maggi, pieprz i ewentualnie posolić.
Podawać z pieczywem posmarowanym masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz