Znakomita przekąska na każdą okazję. Można zapakować w pojemnik i zabrać ze sobą do pracy.
Potrzebujemy: brokuł, jajka, pomidory
Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić na minutę do gotującej się wody, odcedzić i wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Pomidory i wystudzone jajka pokroić w ćwiartki. Ułożyć dowolnie na półmisku. Podawać z sosem jogurtowym.
Na sos:
-50 g serka kanapkowego typu Favita
-4 łyżki jogurtu naturalnego
-50 g białej rzodkwi
-1/4 awokado
-kilka ziaren kolorowego pieprzu
Serek rozcieramy dokładnie z jogurtem, dodajemy startą na drobnej tarce rzodkiew, awokado oraz zmiażdżone w moździerzu ziarna pieprzu. Nie solimy, ponieważ serek jest dość słony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz