niedziela, 14 maja 2017

Sosy do mięs grillowanych:



 twarożkowo-czosnkowy

-opakowanie serka kanapkowego śmietankowego
-łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
-ząbek czosnku
-suszone oregano

Do serka dodajemy śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę oregano, sól, odrobinę pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.

 sos curry

-2 łyżki majonezu
-2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
-2 łyżki łagodnego ketchupu
-1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki
-1 ząbek czosnku
-2 łyżeczki curry
Wszystkie składniki dokładnie, ręcznie miksujemy. Odstawiamy sos na godzinkę aby smaki się zintegrowały.
Sosy podajemy do mięs grillowanych, ale z warzywami również dobrze się komponują.