piątek, 3 lutego 2017

Pasta twarogowa z sardynkami

Chyba już wspominałam, że wszystkie twarogowe pasty po prostu uwielbiam 😋 A już w połączeniu z rybami, to pychota 😊 jak zwykle w prostocie tkwi siła 👍Wystarczy:

-100 g twarogu chudego                          

-puszka sardynek w oleju ( 125 g )
-odrobina mleka
-sól, pieprz
dodatki:
-szczypiorek
-jajko ugotowane na twardo
- po pasku papryki żółtej i czerwonej



Twaróg dokładnie rozcieramy, aby było jak najmniej grudek, dodajemy odrobinę mleka dla lepszej konsystencji. Jedną sardynkę odkładamy z puszki, resztę miksujemy z twarożkiem, dodając odrobinę oleju z sardynek. Solimy i pieprzymy do smaku. Pastę podajemy posypaną obficie szczypiorkiem, drobno posiekaną papryką, dokładamy odłożoną sardynkę  i przekrojone na pół jajko. Podajemy z pieczywem.