wtorek, 2 sierpnia 2016

Pomidory z nadzieniem na bazie pasztetu

Sezon na pomidory mamy w pełni. Teraz dostępne są wszędzie i za niską cenę. Nie wspomnę o tym, że o tej porze roku są najsmaczniejsze. Dlatego kolejna moja propozycja na urozmaicenie biwakowego jedzenia to pomidory faszerowane nadzieniem na bazie pasztetu PROFI.




Będziemy potrzebować :
-dwa pomidory
-pasztet z drobiem i szczypiorkiem firmy PROFI
- małą główkę cebuli 
-trzy plastry sera żółtego
-trzy małe korniszony
Z pomidorów odkrawamy wierzch i łyżeczką wydrążamy środek. Do miski wykładamy pasztet, dodajemy drobno pokrojone: cebulę, ser, korniszony. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy pomidory. Wydrążony miąższ możemy zużyć np.do expresowej pomidorowej zupy

. Wakacje z Profi/http://www.profi.com.pl/